Dalo – Nieuws G-SportJurre Volders en Karlien Claeys aanwezig bij de ondertekening van het charter om de G-sport te promoten

03-07-2022


Zaterdagmorgen 2 juli vond in de trouwzaal van het Huis van de Stad de ondertekening plaats van het charter om de G-sport nóg meer te promoten.

Dit gebeurde in bijzijn van (bijna) alle Lommelse G-atleten en hun coaches die hebben deelgenomen aan de Nationale Spelen. Ook onze Jurre (3e rechts op de 2e rij) en Karlien waren erbij !!! (2e links op de 2e rij)

Zowel in basket, tennis, paardrijden en atletiek blonken onze Lommelse sporters uit…

Vanwege de Stad Lommel kregen ze een mooi aandenken uit handen van burgemeester Bob Nijs.

Proficiat allemaal vanwege DALO !!!


G-atleten van DALO behalen

2 medailles en

4 persoonlijke records op hun

Belgisch kampioenschap atletiek

22-06-2022

Op zaterdag 18 juni namen drie DALO-atleten deel aan het Belgisch kampioenschap AMH in Oordegem. Ze brachten 2 medailles mee naar Lommel.

Zilver voor Lindsay Das met een persoonlijk record (15.54 meter) bij discus. Ze droeg haar medaille op aan haar overleden mama, zelf ooit top-werpster. Wat zou ze fier zijn op haar dochter. Lindsay behaalde ook nog een 4e plaats bij het kogelstoten: 5.69 meter.

Jurre Volders, ons competitiebeest, behaalde brons in de finale van het verspringen. Hij stond tegenover sterke mede-atleten en strandde op een zucht van zilver met een sprong van 4.49 meter. Jurre werd ook nog 5e bij het speerwerpen met een pr: 16.27 meter

Karlien Clays brak 2 persoonlijke records. Ze liep de 100 meter in 21"42 (5e) en stootte de kogel 4.20 meter (7e).

Ze behaalden deze mooie resultaten, tijdens een zeer warme maar toffe dag, onder de begeleiding van trainster Margot en Stijn.

Proficiat aan de deelnemers en hun begeleiders !!!


G sport

Belgisch kampioenschap AMH

13-02-2021

Tijdens de Cross Cup in Diest werd er ook gestreden om het Belgisch kampioenschap AMH. Onze Jurre heeft er deelgenomen en weer een mooie prestatie geleverd. Hij eindigde op een verdienstelijke negende plaats op 3'22 van de winnaar. Met een tijd van 13'54" over 2710 meter.

Proficiat Jurre


G sport

zo, 04/07/2021 – 18:29 — fernandgeukens

Op 21 juli zijn Margot, Jurre en Lindsay naar de open meeting geweest bij vabco Mol. Voor Lindsay haar eerste wedstrijd als dalo-atleet. Als kind had ze hier nog getraind bij trainer Jefke en ook samen met haar mama. Lindsay had alvast de meeste supporters bij, zelfs oma en opa.

Niettegenstaande de zenuwen heeft ze dat heel goed gedaan : discus 13.11 m en kogel 4kg 6.14m. Ik weet zeker dat mama heeft meegekeken en supertrots is. Jurre koos voor kogel, 300m en speerwerpen. Kogel was door weinig training wat minder maar 300m ( 50.38 ) en speer ( 15.55m )waren supergoed. Een perfecte training voor de 5-kamp volgende week.

Camionettecup

De laatste dag van het schooljaar mochten we op het atletiekplein de camionettecup verwelkomen. Dit was een club-overschrijdende activiteit samen met de G-basketploeg van Lommel. De camionettecup werd georganiseerd door parantee-psylos en was geinspireerd op de containercup. Terwijl trainer Frankie de camionette wegwijs maakte, verzorgde trainster Margot de gezamenlijke opwarming. Daarna mochten we in onze eigen clubbubbel zeven proeven doen. De proeven boden een variatie van kracht-snelheid-evenwicht-precisie en reactievermogen. Iedereen deed zijn uiterste best om een mooi resultaat neer te zetten. Onze supporters zagen dat we het goed deden. Alleen de miezerige regen was minder leuk. Na afloop konden we onze resultaten bewonderen op het scorebord en kreeg iedereen nog een medaille om de hals en een cadeautje. Dank je begeleiders van parantee voor deze leuke avond.

 

Type: 

Activiteit