Dalo - Nieuws G-SportOnze G-atleten doen het weer op het BK in Vilvoorde

26-04-2024

Op woensdag 1 mei, dag van de arbeid, vertrokken 3 G-atleten, 2 trainers en 2 supporters richting Vilvoorde voor het BK AMH. Dag van de arbeid. De zon was van de partij. Er zou gezweet worden.

Jurre begon als eerste met het verspringen, zijn favoriete onderdeel. Hij werd knap 2e met een sprong van 4m29cm bij de categorie 18+.

Op de middag gingen de dames aan de slag met hun discus. Karlien werd 5e met 7m87cm en Ine won zilver met een worp van 18m48cm.

Tijdens een leuk optreden op het middenplein, konden we ons lunchpakket opeten, dat ter plaatse voor de atleten was gemaakt.

Na de middag waagde Jurre zich aan het speerwerpen. Even later klonk het volkslied met Jurre op het podium. Hij behaalde een 3e plaats en brons met een afstand van 18m07cm.

Dan was het weer de beurt aan Ine bij het kogelstoten 4kg. Op papier was ze de 3e sterkste, maar met haar goede vorm behaalde ze een 2e zilveren medaille met 6m76cm.

Tot slot was er het wederoptreden van Karlien op de 200 meter, na een lange revalidatie door een kruisbandoperatie. Karlien werd 3e in 48"11 en behaalde brons. Zelden zo iemand zien stralen op het podium.

De trainers Stijn en Margot waren in de wolken met de resultaten, net zoals de atleten.

Er volgde nog een eetmoment bij de frituur waar er "toeval of niet" placematjes op de tafel lagen met "Proficiat".

uitslagen BK AMH


Proficiat toppers !!!


Een druk weekend voor DALO

Open meeting Geelse AC

Jeugdmeeting SACN Pelt

Sahara City Run

13 en 14-04-2024

Op zaterdag namen er 4 atleten deel aan de open meeting in Geel.

Karlien Claeys moest nog een 200m lopen voor deelname aan het BK van 1 mei. Ze liep deze in 48"77. Daarna gooide ze de kogel 3m79cm ver.

Ine Emmers stootte haar kogel 6m84cm ver. Amper 1cm minder dan haar PR.

Liam Cochet verbeterde zijn PR in het verspringen naar 4m58cm.

Mama Lutgard Goossens mocht voor de eerste keer met een kogel van 3kg stoten ipv 4kg. Ze stootte hem 8m50cm ver.

Coach Stijn moedigde zijn atleten aan en zag dat het goed was.


Uitslagen Open meeting Geel

Lex Westhof (60 meter-vortexwerpen-hoogspringen) en Jorre Van Gysel (vortexwerpen-hoogspringen-verspringen) namen deel aan de jeugdmeeting bij SACN in Pelt. Ze behaalden beiden een PR bij vortex en Lex verbeterde zijn PR bij het hoogspringen met 15 cm naar 1m15cm.

Uitslagen Geboers jeugdmeeting SACN

In het centrum van Lommel vond de Sahara City Run plaats. Hier waren de meeste DALO-atleten aanwezig. Hier kon men kiezen tussen de afstanden 6-10-16 km. Er werden weer mooie resultaten gelopen door onze atleten.

  • Mannen 6km: 10e plaats voor Joren Leppens
  • Vrouwen 6 km: 1e plaats voor Ans Michiels, 2e plaats voor Nore Bussels en 3e plaats voor Anja Vanoppen. Alweer samen op het podium met dochter Ans.
  • Mannen 10 km: 7e plaats voor Niels Mannaerts

Alle uitslagen Sahara City Run 2024DALO-atleten starten

het zomerseizoen op de

open meeting in Bree

06-04-2024

Met prachtig weer, werd door 8 DALO-atleten, het zomerseizoen ingezet op de open meeting in Bree.

Jurre Volders nam, na zijn gewaagde marathon, deel aan het verspringen als voorbereiding op het BK amh op 1 mei. Hij sprong naar 4m14cm en was daar best tevreden mee.

Karlien Claeys was "back on track" na haar kruisbandoperatie. Ze liep met brace de 100 meter in 23"21 en gooide haar discus 7m67cm ver. Klaar voor het BK in Vilvoorde.

Ine Emmers overtrof zichzelf en verbeterde haar PR discus van 16m03cm naar 18m92cm. Haar concurrentes op het BK zijn hierbij gewaarschuwd.

Ook Liam Cochet bij de Cadetten (22m73cm), Karel Teunkens 60+ (14m99cm), Lutgard Goossens 50+ (20m33cm), Christianne Croes 60+ (8m80cm) en Margot Schepers 60+ (20m09) gooiden met hun discus onder een warm lentezonnetje.

Uitslag open meeting Bree

Ze genoten met zijn allen van een sportieve dag. Daar wordt een mens bij van !!!DALO was actief op de

Kempenrun in Hapert

Heuvelland marathon in

Vaals-Maastricht

Vijverrun in Heusden-Zolder

17-03-2024

Het veldloopseizoen is voorbij en dan is het tijd voor stratenlopen, marathons en natuurlopen. DALO was op drie plaatsen vertegenwoordigd afgelopen weekend.

  • Een afvaardiging van zeven atleten en trainer Cois was aanwezig op de Kempenrun in Hapert. Het is stilaan een traditie dat er daar gelopen wordt door DALO. Men nam er deel aan de 6.5 en 10 kilometer en halve marathon. Irene Hamblok won bij deze laatste in haar leeftijdscategorie. De andere resultaten kan je terugvinden in onderstaande link.


uitslag Kempenrun Hapert

  • Onze Jurre haalde de strafste toer uit. Een gewone marathon is voor hem al geen uitdaging meer. Hij nam deel aan de Heuvelland natuurmarathon tussen Vaals en Maastricht. Dit is een marathon met een hoogteverschil van 600 meter over onverharde wegen. Ook deze marathon bracht Jurre tot een goed einde in een tijd van 4h 11' 11'' en een 167e plaats op 478 deelnemers.

uitslag Heuvellandmarathon

  • Ans Michiels bleef op het vlakke. Ze nam deel aan de Vijverrun in Heusden-Zolder. Ze liep en won er de 4km. De uitslag kan je hieronder vinden.

uitslag Vijverrun Heusden-Zolder

Knap gepresteerd allemaal !!!Winterweer in Alken en op de teutenbosloop op het Holven

Zomerweer in Sint-Truiden

21 en 28-01-2024

Onze atleten waren actief op de Veldlopen in Alken en Sint-truiden. Terwijl in Alken nog door de smeltende sneeuw moest gelopen worden, waren de temperaturen in Sint-Truiden ruim boven het vriespunt.

Onze G-atleten trotseerden de sneeuw op de Teutenbosloop op het Holven in Overpelt. Zie hieronder de resultaten.


uitslag veldloop ACA Alken


uitslag veldloop TACT Sint-Truiden


Top !!!Goud en brons op het BK indoor voor G-atleten van DALO

17-12-2023

Vandaag trokken we met 2 atleten naar de topsporthal in Gent voor het BK Amh indoor.

Jurre Volders beet de spits af op de 60m sprint. Hij liep een mooie tijd van 9"43.

Dit was slechts een opwarmer voor het verspringen. Daar deed hij het voortreffelijk. Met 4m31cm haalde hij de Belgische titel en goud binnen, in zijn leeftijdsgroep.

Ine Emmers trad aan in het kogelstoten 4kg. Ze stootte de kogel 6m29cm ver en behaalde de derde plaats en brons.

Hun trainers, Stijn en Margot waren enorm opgetogen met deze gouden en bronzen medaille. En de atleten natuurlijk ook.

Op terugweg zijn ze gestopt bij de Pizzahut, waar Jurre nog eens won door de grootste pizza binnen te slaan.


uitslag BK AMH Gent


Proficiat aan de atleten en trainers !!!Onze G-atleten waren op de indoor meeting in Heusden-Zolder

25-11-2023

Op de namiddag voor het clubfeest trokken 3 G-atleten en trainster Margot nog naar Heusden voor hun eerste indoor wedstrijd van dit jaar.

Karlien Claeys kreeg deze week groen licht om terug te sporten na maandenlang blessureleed. Ze greep haar kans en stootte de kogel 3.83m ver. Zo kan ze mee naar het BK op 17 december.

Ine Emmers voelde op training deze week dat haar power terug was en bevestigde in Heusden met een worp van 6.77m. Dit was 7cm meer dan haar persoonlijk record.

Jurre Volders deed mee op de 60m. Hij liep 9"51.

Margot Schepers werd 2e bij het kogelstoten met 7.67m en Flore Claes werd 2e op de 60 meter in 8"48


uitslag indoor Heusden-Zolder

Proficiat !!!