U bent hier

Covid 19

Beste ouders,

Beste atleten,

Wij begrijpen als bestuur, maar al te goed, jullie ontgoocheling omdat we de trainingen bij DALO voorlopig niet terug opstarten.

Ook wij zijn ontgoocheld dat het CORONA-virus ons zo lang blijft teisteren.

Wij hebben als bestuur, na overleg, unaniem geoordeeld dat het niet verstandig was, en nog steeds niet is, om de trainingen te hervatten voor -12 jarigen.

Waarom?

Kinderen onder de 12 jaar kunnen wel degelijk besmet worden. Ze worden meestal niet erg ziek, dat klopt, maar ze kunnen het virus wel onwetend en ongewild verspreiden. Vandaar onze beslissing, om ook de trainingen van de -12 jarigen, niet te laten doorgaan. Ondanks dat het toegelaten is.

We zouden niet willen dat de trainingen van DALO, mede de oorzaak zijn, van ongewilde en onwetende verspreiding van het virus, tussen verschillende families, ouders, grootouders, …

Wij willen ook onze trainers beschermen. Het is zeer moeilijk, ondanks dat de trainingen buiten doorgaan, om contacten met kinderen onderling en trainers te vermijden.

De cijfers van besmettingen zijn ondertussen weer aan het stijgen, buurlanden gaan in lockdown. Het gedrag van ons allen tussen nu en eindejaar bepaalt of we dezelfde weg op gaan. Weer in lockdown moeten betekent dat alle inspanningen voor niets zijn geweest. Met de feestdagen in het vooruitzicht hebben we besloten om ten vroegste volgend jaar terug te starten en dit als de omstandigheden het toelaten. We zouden trouwens dit jaar maar maximaal 3 trainingen hebben kunnen laten doorgaan, omwille van Kerstavond en Eindejaar.

Wij beloven jullie dat we er alles aan gaan doen om de trainingen zodra de toestand het toelaat begin volgend jaar terug te laten starten.

Ondertussen hopen we, ondanks de omstandigheden, dat we met zijn allen fijne feestdagen mogen vieren, ook al zal het in beperkte kring zijn.

 

Groeten, namens het DALO-bestuur.

 

Mededeling van het DALO bestuur

 

Beste DALO leden en ouders,

 

Het DALO bestuur heeft beslist dat het nog niet veilig genoeg is om de trainingen te hervatten. 

We willen niet het risico lopen om de covid infecties nog meer te verspreiden. 

We zullen de toestand in het nieuwe jaar opnieuw bekijken. 

Hopelijk kunnen we in januari terug starten. Maar dat laten we nog tijdig weten. 

Houd het veilig en hopelijk tot zo snel mogelijk!

 

We wensen alle atleten en hun familie allemaal een fijn eindejaar en een heel voorspoedig 2021!

 

Het DALO bestuur

Type: 
Activiteit