U bent hier

Trainingen

Trainingen

Dalo huurt het stedelijk atletiekterrein op volgende tijdstippen:

  • Elke DINSDAG van 18u30 tot 20u00.
  • Elke DONDERDAG van 18u30 tot 20u00.

Elke zaterdag vertrekken een groep dalo leden, om 09u00, vanaf de parking bij de speeltuin voor een duurloop. Er wordt dan een afstand afgelegd van 14 of 18 km in de bosrijke omgeving. Wil je het eens proberen? Zorg dan dat je op tijd op de afgesproken plaats bent.

Door deel te nemen aan de training stel je jezelf onder de hoede van de trainer en wordt 100% inzet van je verwacht. De trainingen zijn aangepast in functie van het seizoen en werden opgesplitst in twee periodes:

  • ZOMERTRAININGEN: van ± 1 april tot ± 1 november . Tijdens deze periode worden alle disciplines beoefend.
  • WINTERTRAININGEN: van ± 1 november tot ± 1 april. Dan wordt enkel getraint op veldlopen en uithouding. De zomeratleten onderhouden hun conditie met specifieke oefeningen.

De trainingen voor de benjamins en pupillen worden speels opgevat. Vanaf miniem (12 - 13 jaar) wordt meer ernst en inzet verwacht.

Word je lid van DALO dan verwachten wij dat je deelneent aan alle wedstrijden georganiseerd door de club:

  • ZOMERPERIODE: alle piste-meetings en een stratenloop
  • WINTERPERIODE: de DALO veldloop

Met regelmaat en inzet kan je veel bereiken! Verschillende clubleden werden diverse malen geselecteerd door de Vlaamse Atletiekfederatie om deel te nemen aan de verschillende kampioenschappen. Wellicht wordt jij geselecteerd en behaal je goud bij de eerste deelname!

 

Joggen

Voor alle sportievelingen heeft dalo tegenwoordig de Jog groep. 3 x per week worden er in de bossen van de Lommelse sahara afstanden afgelegd van 5 tot 18 km.

Indien je minstens 5 km aan één stuk aan een rustig tempo kan lopen, is de jogging van dalo voor u de ideale manier om in groep fit en gezond te blijven.
Je hebt altijd de mogelijkheid om af en toe mee te lopen met onze atleten in hun interval trainingen.
Alles kan, kies gewoon wat je wil doen, 5-10 of meer km joggen, af en toe interval mee trainen, of een volwaardig atleet worden.

Lid zijn van Dalo geeft je recht op alle trainingen.
Elke dinsdag en donderdag om 18u30 starten op de atletiekpiste.
Op zaterdag trainen we allen samen op eigen initiatief in de Lommelse en Nederlandse Bossen.

>>>> "Het leuke aan joggen vind ik, dat het gewicht gaat zakken"