U bent hier

Nieuwjaarsspeech

Nieuwjaarsspeech voorzitster,

Beste sportvrienden,

Alvast de beste wensen voor 2021.  Dat het een goed en sportief jaar mag worden en dat iedereen gezond mag blijven.

Normaal geef ik deze speech op ons jaarlijkse ledenfeest in de moffel.  Maar zoals zovele evenementen kon dit feest ook dit jaar niet doorgaan ten gevolge van covid. 

Toen ons winterseizoen van start ging, was er nog geen vuiltje of laat ons zeggen : virusje aan de lucht;  veel van onze leden vonden de weg naar de veldcrossen, de indoorwedstrijden of de recreatieve boslopen. 

We hadden een fantastische veldcross in het provil in februari.  Er was een PK en BK veldcross, PK en BK indoor en ook op het BK indoor amh waren 2 dalo-atleten aanwezig. 

Einde maart konden we nog genieten van het PK en BK indoor masters en dan…. viel alles stil.

Als voorzitster vind ik het bijzonder jammer dat de trainingen, winterwedstrijden en randevenementen weer in lockdown modus zitten.  Als trainster mis ik mijn G-atleten en als atleet mis ik de competitie.

Na de eerste golf was er even een lichtpuntje. We konden de trainingen terug opstarten in kleine groepjes en verspreid over meerdere dagen in de week. 

Ik dank de trainers om in deze periode flexibel en inventief te zijn.  Er was zelfs sprake van heropstarten van wedstrijden. 

Het bestuur, vooral Fernand heeft hiervoor veel voorbereidend werk verricht maar het risico was te groot en alles werd afgeblazen in Lommel.

Toch vonden enkele atleten de weg naar de schaarse corona-proof wedstrijden elders in Belgie.  Fernand heeft enkele opmerkelijke prestaties zoals clubrecords en titels opgelijst en hij zet deze op onze website.

Tijdens de coronaperiode beslisten ook enkele dalo medewerkers te stoppen met hun werkzaamheden binnen onze club.  Zo hebben we Ivo uitgezwaaid die jarenlang een vaste waarde was in onze club als trainer. 

Hij stond mee aan de basis van het jeugdproject en motiveerde veel atleten om deel te nemen aan wedstrijden. Tot deze trainerskern behoorde ook Suzy,Gert en Lotte.  Wij zijn hen allen heel dankbaar voor hun inzet.  

Ook nam Vic Geypen en Gert Vandeberk afscheid van de club.  Vic was onze oudste medewerker. 

Zijn dalo-carrière begon als zeer erkend atleet maar hij was ook vooral bestuurslid en jurylid en heeft ontelbaar veel uren geholpen met al onze activiteiten samen met zijn wederhelft Jet.

We wilden hen en nog enkele andere mensen tijdens ons ledenfeest in de bloemekes zetten maar dit kan dus niet.  Toch wens ik hen nogmaals zeer oprecht te bedanken voor hun inzet.

Ik wil in mijn speech ook even plaats maken om een lans te breken voor de jeugd.  Neen onze jeugd is niet lui of opstandig.  Ze ondergaan de corona-regels : online les volgen, weinig sociaal contact, geen of weinig sport mogelijkheden, geen normaal kotleven, …

Ik heb veel respect voor jullie en ik hoop dat alles weer snel terug naar normaal gaat en dat we jullie binnenkort terugzien op de trainingen en de wedstrijden. 

Ik sta trouwens te popelen om mijn G-atleten een dikke knuffel te geven of een welgemeende schouderklop en hoop ook alle andere atleten, recreanten en bestuursleden snel terug te zien.

Alvast tot binnenkort,  blijf gezond en alles komt in 2021 wel weer goed,

Margot

 

Benj H

Van Gestel Berre

2de PK indoor kogel

Pup D

Michiels Ans

2de PK veldloop, 2de KVV veldloop

Min D

Seroyen Sien

Clubr. 60m

Cad D

Hesius Yana

Clubr. Hink stap springen

Schol H

Hesius Seppe

3de PK indoor kogel

Schol H

Vanvelthoven Mathias

Clubr. 60m

Jun H

Jordens Jasper

3de PK veldloop

Jun D

Claes Flore

2de PK indoor 200m

Sen H

Vanden Berk Hendrik

2de PK veldloop

Mas D45

Goossens Lutgard

1ste  PK w45 kogel, clubr. speer

Mas D55

Schepers Margot

1ste PK w55 kogel, clubr. hamer

Mas H 45

Schutjes Alain

3de pk veldloop

Mas H 55

Teunkens Karel

1ste PK veldloop

G atleten

Volders Jurre

2de PK veldloop, 2de BK indoor kogel

Type: 
Activiteit